Inleiders

Christiaan Boers

Christiaan Boers studeerde hoorn bij Piet Schijf aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij Julian Baker aan de Royal College of Music te Londen. Hierna is hij ruim drie jaar verbonden geweest aan het Royal Opera House Covent Garden, om vervolgens het freelance-bestaan te verkiezen. Hij speelde in alle grote orkesten van Nederland en reisde de wereld rond met ‘The Chamber Orchestra of Europe’. Sinds de oprichting maakt hij deel uit van het Hexagon Ensemble waarmee talloze cd-opnamen gemaakt zijn. Ook speelt hij in het Combattimento Consort Amsterdam, waar hij zich heeft gespecialiseerd in de natuurhoorn.
Christiaan Boers wordt regelmatig gevraagd als repetitor bij diverse orkesten. Verder verschijnen er met enige regelmaat arrangementen van zijn hand voor diverse bezettingen.

Sebastiaan van Eck

Sebastiaan van Eck is sinds 1981 als tutticellist werkzaam bij de omroeporkesten. Eerst bij het Omroeporkest later bij het Radio Symfonie Orkest en vanaf 2005 in de Radio Kamer Filharmonie. In augustus 2013 trad hij in dienst bij het Radio Filharmonisch Orkest.
Sebastiaan studeerde aan het Sweelinck Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan het Robert Schumann Institut Düsseldorf. Hier behaalde hij in 1981 zijn diploma. Zijn leraren waren Alberto Lysy, Johannes Goritzki en Dmitri Ferschtmann.

Jouke van der Leest

Jouke van der Leest (1948 – 2014) was werkzaam als solo-altist in het Radio Kamerorkest van 1977 tot 2005. Hij wijdde zich intensief aan de kamermuziek en heeft diverse radio-recitals op zijn naam staan. Tevens was hij oprichter en leider van het Hilversums jeugdstrijkorkest het Cuypersensemble, dat tot vier keer toe op het Europees Jeugdorkesten Festival een eerste prijs cum laude behaalde en april 2005 zelfs summa cum laude.
Met diverse ensembles maakte Jouke van der Leest concertreizen door o.a. Duitsland, Italië, Australië, Indonesië en Japan.
Vanaf januari 2006 was hij aangesteld als studiecoördinator van het Nationaal Jeugd Orkest.

Jouke was vanaf de oprichting mede-bestuurslid van Stichting Cantate op de Brink. Daarnaast verzorgde Jouke voor elke cantatevesper de muziek en partijen, stelde met zorg en toewijding het orkest samen en zorgde voor de instrumentale solisten. Bij dit werk werd Jouke ondersteund door zijn vrouw Ria.
Door zijn kwaliteiten als musicus en organisator en door zijn eigen spel was Jouke een inspirator voor de musici en voor de stichting van onschatbare waarde.

Marcel Poorthuis

Prof. dr. M.J.H.M. Poorthuis werd in 1955 in Hilversum geboren. Hij studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht en tegelijkertijd muziek aan het Hilversums Conservatorium. Hij begon zijn loopbaan bij het secretariaat van de Nederlandse Katholieke Kerk. Poorthuis promoveerde in 1992 tot doctor op de commentaren van de Frans-joodse filosoof Levinas op de Talmoed. Zijn promotoren waren Rabbijn prof. Yehuda Aschkenazy en prof. Ad Peperzak. Van 1992 tot 2010 was hij werkzaam als universitair hoofddocent aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht. Thans is hij hoogleraar interreligieuze dialoog aan de Tilburg University. De titel van zijn oratie bij de aanvaarding van het ambt als hoogleraar op 6 april 2011 was: Dialoog tussen de religies: Toekomst of verleden tijd? Over het belang van de dialoog voor theologie en samenleving.

Heleen Weimar

Heleen Weimar studeerde bijbelwetenschappen en liturgiek, werkte als geestelijk verzorger in verpleeghuizen en is nu predikant van de wijkgemeente Regenboogkerk in Hilversum. Samen met Wim Kloppenburg schreeft zij het boek Liederen met een verhaal - acht bijbelse cantica over de diepgang van acht liederen uit de Bijbel (cantica), hoe deze teksten door de eeuwen heen dichters, musici en componisten hebben geïnspireerd.
Tevens is zij lid van het bestuur van Stichting Cantate op de Brink.

Machteld van Woerden

Machteld van Woerden heeft in Amsterdam theologie gestudeerd, studeerde in 1976 af bij Prof Sperna Weiland op het religieus socialisme bij L. Ragaz, met als bijvakken christelijke ethiek en bijbels Hebreeuws. Tevens studeerde zij aan het conservatorium in Amsterdam solozang. Ze werkte een paar jaar aan de universiteit en in Amsterdam als predikant met speciale opdracht en ging vervolgens fulltime zingen.
Machteld van Woerden was een groot aantal jaren zangeres in het Quink vocaal ensemble; daarnaast was ze lid van het Groot Omroep Koor.
Na haar vervroegd pensioen was ze vanaf 2006 predikant in de doopsgezinde gemeente in Baarn – Soest.
Machteld van Woerden is bestuurslid van Stichting Cantate op de Brink.