Tigran Matinyan

Tigran Matinyan is geboren in Moskou in 1979. Hij studeerde zang aan het Moscow P.I. Tchaikovsky Conservatory Academic Music College en vervolgde zijn studie aan de Gnessin Russian Academy of Music in Moskou. Later studeerde hij af aan de P.I. Tchaikovsky Conservatory onder begeleiding van professor Aleksey Martynov. In 2015 verhuisde hij naar Nederland om de Master Early Music te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tigran heeft opgetreden met verschillende orkesten en emsembles, waaronder het Russian Philharmonic.

In 2015 verhuisde Tigran naar Nederland om zijn studie voort te zetten. Hij ging naar de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

2015 - 2017 Master Oude Muziek Vocaal aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder begeleiding van Michael Chance, Peter Kooij, Pascal Bertin, Robin Blaze en Gerda van Zelm.

2017 – 2018 Kunstenaarsdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Momenteel is Tigran een van de vaste leden van het Koor van De Nationale Opera in Nederland. Ook neemt hij als freelance zanger deel aan projecten bij het Collegium Vocale Gent.

Als gastsolist trad Tigran op in tal van werken, waaronder de Mariavespers en Orfeo van Monteverdi, Messiah, Acis and Galatea van Händel, Weihnachtsoratorium, Johannes passion en Mattheus passion van J.S. Bach, Magnificat van C.P.E. Bach, Requiem en Krönungsmesse van Mozart, Petite messe solennelle van Rossini en Oberon van Weber.
Hij werkte met wereldberoemde regisseurs en dirigenten als Antony Hermus, Philippe Herreweghe, Peter van Heygen, Ton Koopman, Peter Neumann, Peter Philips, Aleksandr Rudin en Vladimir Minin.

Laatst bijgewerkt op: 31-01-2023