Falco van Loon

Tenor Falco van Loon (1976) volgde zijn eerste zanglessen bij Margriet Hoek en vanaf 2001 studeerde hij aan de conservatoria van Enschede en Arnhem. Daar ontwikkelde hij zich in klassieke solozang en ensemblezang onder toezicht van Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Deze opleiding rondde hij met goed gevolg in 2007 af. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie en later volgde hij lessen bij Meinard Kraak en Frans Fiselier. Hij volgde masterclasses bij onder andere Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson-Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak. Momenteel wordt hij gecoacht door Gemma Visser.
Falco is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist. Naast het Weihnachtsoratorium en vele andere cantates van J.S. Bach oogstte hij met name veel succes met de rol van Evangelist in de verscheidene passies. Naast het repertoire van J.S. Bach zong Falco in diverse grote oratorium- en concertwerken.
Met het solisten ensemble Le Nuove Musiche neemt Falco alle madrigalen van Claudio Monteverdi op. Deze cd’s werden door binnen- en buitenlandse media zeer positief beoordeeld. Met regelmaat zingt Falco zowel solo als in koorverband bij verschillende professionele ensembles zoals het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor.

Falco van Loon heeft 4 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 15-08-2018