Arco Mandemaker

Arco Mandemaker studeerde hoofdvak zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Sylvia Schlüter en Maarten Koningsberger en hoofdvak koordirectie bij Barend Schuurman. Daarnaast nam hij deel aan masterclasses van onder anderen Barbara Bonney, Hans-Peter Blochwitz, Carolyn Watkinson, Margreet Honig en Ian Bostridge. Na zijn zangstudie specialiseerde hij zich in de barokke uitvoeringspraktijk bij Howard Crook. Op dit moment wordt hij gecoacht door Jard van Nes.
Arco ontwikkelde zich tot een veelzijdig zanger met een repertoire dat alle stijlperioden omvat. Zo trad hij als solist onder meer op in de Weihnachtshistorie van Schütz, de oratoria van Händel, Honegger en Mendelssohn-Bartholdy, het Requiem van Mozart, de Messe Solennelle van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Requiem van Verdi. Van Bach staan naast diens cantates, het Weihnachts Oratorium en de Hohe Messe, ook de evangelist en aria’s uit de Johannes- en Mattheüs Passion op zijn repertoire.
Ook als liedzanger is Arco actief. Samen met schrijver Nico ter Linden treedt hij regelmatig op met het programma ‘De Psalmen muzikaal verbeeld door Constantijn Huygens’. Verder was hij te horen in recitals met liederen van o.a. Beethoven, Brahms, Haydn, Mozart, Puccini, Ravel, Schubert, Schumann en Verdi.
Na zijn studie richtte hij de stichting “Musica Inaudita” op, een stichting die zich bezighoudt met de uitvoering van “ongehoorde” muziek. Tevens werd hij artistiek leider van het professionele “Gombert Consort” en het semiprofessionele “Schütz Vocaal Ensemble”.

Arco Mandemaker heeft 3 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 25-05-2024