Maja Roodveldt

Maja studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij ook de lessen in de Operaklas volgde. Na haar afstuderen had zij zanglessen bij Ellen van Haren en Charlotte Margiono. Ook volgde Maja diverse masterclasses, o.a. bij William Shimell en David Wilson Johnson. Tijdens haar studietijd zong Maja verscheidene operarollen, waaronder Susanna in Mozart’s “Le Nozze di Figaro”, o.l.v. Hartmuth Haenchen en Belinda in “Dido and Aeneas” van Purcell. Na die tijd volgden onder meer de rol van Lucy uit “The Telephone” van Menotti en rollen uit opera’s van Telemann, Dvorak, Haydn, Mozart (o.a. Madame Silberklang in “Der Schauspieldirektor” o.l.v. Jaap van Zweden) en komische opera’s van Offenbach.
Maja is meermalen te zien geweest geweest bij De Zomeropera, Opera Zaanstad en de Nationale Reisopera. Zij gasteerde op het Opera Festival Garsington in Engeland en op de Haydnfestspiele in Eisenstadt, Oostenrijk. O.l.v. Jos van Veldhoven vertolkte Maja enkele rollen in concertante opera’s (o.a. Tamerlano van Handel).
Naast de liefde voor opera ligt Maja’s hart bij de liedkunst en het oratoriumvak. Haar warme, lyrische sopraangeluid leent zich uitstekend voor de vele bekende oratoriumwerken van componisten als Haydn, Handel, Mozart, Mendelssohn en Bach.
Maja is een veel gevraagd soliste, zowel in binnen- als buitenland. Zo trad zij bijvoorbeeld meermalen op in de Roy Thomson Hall in Toronto (Canada) en was zij te horen tijdens het Filmfestival in het Odeon Herodus Atticus in Athene met het Metropole Orkest, o.l.v. Dick Bakker. Ook soleerde zij regelmatig in Duitsland, België en Luxemburg.
Al sinds haar studietijd vormt Maja een duo met de harpiste Kerstin Scholten.
Sinds 2006 zingt Maja in VOCAAL ENSEMBLE LA DAMA. Dit ensemble bestaat uit vier zangeressen uit het Groot Omroepkoor.
Naast al deze solo – en ensembleactiviteiten is Maja verbonden aan het Groot Omroepkoor in Hilversum. Als koorlid verleent zij regelmatig haar solistische medewerking, hetgeen haar de gelegenheid bood te zingen o.l.v. dirigenten als Jaap van Zweden, Valerie Gergiev, Charles Dutoit, Ed Spanjaard, Jos van Veldhoven, Eri Klas, Edo de Waard, Jan Willem de Vriend en Jan Stulen.

Laatst bijgewerkt op: 26-03-2024