Elise van Es

Sopraan Elise van Es (1991) studeerde in Nederland bij Roberta Alexander. In 2017 rondde zij haar Master Lied & Oratorium met onderscheiding af aan de Universität Mozarteum in Salzburg waar ze studeerde bij Andreas Macco en Thérèse Lindquist. Op dit moment wordt zij gecoacht door Katharine Goeldner. Ze volgde masterclasses bij o.a. Barbara Bonney, Michèle Crider, Martha Sharp, Wolfgang Holzmair en Hanna Schwarz.

Als oratoriumsoliste zong Elise onder andere de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Lukas Passion van Bach, de Carmina Burana van Orff, de Schöpfung van Haydn, de Messiah van Händel, het Requiem van Mozart, Das Paradies und die Peri van Schumann, het Stabat Mater en de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Fauré, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns en Ein deutsches Requiem van Brahms.

Sinds 2021 is Elise als 1e sopraan vast lid van het Groot Omroepkoor. Elise zingt verder als freelancer bij het Nederlands Kamerkoor, het Laurens Collegium, het Laurens Symfonisch en het Amsterdam Baroque Choir. Ze was jarenlang lid van het Bachchor Salzburg, waarmee ze in maart 2014 als soliste haar debuut maakte in de Musikverein in Wenen en ook regelmatig bij de Salzburger Festspiele te zien en te horen was. Ook zong zij in het Collegium Vocale Salzburg waarmee ze haar solodebuut maakte in het Brucknerhaus in Linz. Met veel plezier werkte ze een aantal seizoenen bij het Collegium Vocale Gent en de Konzertvereinigung Wiener Staatsopernchor. In april 2023 maakte ze haar solodebuut in de Elbphilharmonie Hamburg.

Elise heeft gezongen o.l.v. o.a. Yannick Nézet-Séguin, Philippe Herreweghe, Riccardo Muti, Peter Dijkstra, Riccardo Chailly, Pablo Heras-Casado, Marc Minkowski, Andrés Orozco-Estrada, Hansjörg Albrecht, Reinbert de Leeuw, en Sascha Goetzel en maakte als soliste tournees door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk Griekenland, China, Polen en Ierland. Ze zong in Nederland meerdere wereldpremières van Griekse muziek.

foto: Jan Hordijk, © 2022

Laatst bijgewerkt op: 1-04-2023