Bepke Keersmaekers

Bepke werd geboren in Leuven, België. Zij verhuisde naar Nederland om Klassieke Zang te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Maria Acda. In juni 2016 studeerde Bepke af voor een Master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego.
In 2014 zong zij in Londen de rol van Lapák in Het Sluwe Vosje van L. Janacek door Co-Opera Co. Bij de Nederlandse Opera Academie vertolkte zij in januari 2015 de rol van Barbarina in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart. In augustus 2015 zong Bepke bij Opera Nijetrijne de rol van Despina in Cosi fan tutte en ook tijdens de zomer van 2016 heeft zij daar de rol van Clarice in Il mondo della Luna van J. Haydn vertolkt.
In april 2015 won Bepke de aanmoedigingsprijs van de stichting Miluška Duffková, een jaarlijkse beurs voor een sopraan onder de 25 jaar.
Verder zingt zij regelmatig oratoria in zowel België als Nederland, zoals o.a. de Hohe Messe, Johannes Passion, Matthaüs Passion en talrijke cantates van Bach, Händel's Messiah, Carmina Burana van Orff, Fauré Requiem, Gloria van Vivaldi, Miserere mei van Allegri, De Profundis van Marcel Dupré en het Membra Jesu Nostri van Buxtehude.
In 2018 ging zij op tournee naar Frankrijk en Noord-Spanje, als soliste met het Leids Studentenkoor en -orkest onder leiding van Gilles Michels.

Bepke Keersmaekers heeft 2 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 26-03-2024