Sara Klein Horsman

Mezzosopraan Sara Klein Horsman is een veelgevraagd soliste en werkte met toonaangevende orkesten als Holland Baroque, Het Orkest van het Oosten en Concerto d’Amsterdam. Zo was ze te horen in de passionen en cantates van J.S. Bach, het Requiem van Mozart, de Elias van Mendelssohn, het Requiem van Duruflé, het Stabat Mater van Pergolesi en de Messe Solennelle van Rossini.
Met pianiste Vesna Dimcevska geeft Sara regelmatig liederenrecitals. Sinds november 2015 behoren zij tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Tot hun repertoire behoren werken als Les nuits d’été van Berlioz en liederen van onder meer Schubert, Berg en Bosmans.
Met het ensemble La Sfera Armoniosa van luitist Mike Fentross trad zij op met muziek van Purcell, Lambert, Monteverdi en Huygens.
Door de hedendaagse componist Gustavo Trujillo werd, speciaal voor Sara, de kameropera Ophelia gecomponeerd. Daarnaast was Sara een van de oprichters van Vliegwiel, een collectief van jonge musici. Ze realiseerden met succes twee vernieuwende opera-producties en toerden daarmee langs de Nederlandse theaters.
Sara wordt gecoacht door Hanneke de Wit. Zij behaalde haar masterdiploma aan het ArtEZ conservatorium. Ze studeerde bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Ze vervolgde haar opleiding bij Jard van Nes en nam deel aan masterclasses van onder andere Margreet Honig, Rudolf Jansen en Barbara Hannigan.

Sara Klein Horsman heeft 3 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 14-05-2020