Mitchell Sandler

De bas Mitchell Sandler studeerde aan de universiteit van California te Berkeley, waar hij in 1986 afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie barok solozang en opera aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn leraren waren Herman Woltman en Marius van Altena. In 1991 voltooide hij zijn conservatoriumopleiding.

Mitchell Sandler zong in Ensemble Chanticleer, waarmee hij veel opnames heeft gemaakt. Ook deed hij freelance werk in opera’s en oratoria bij onder meer de Nederlandse Opera. Sinds 2002 is Mitchell werkzaam bij het Groot Omroepkoor. Daarnaast zingt hij in het Nederlands Kamerkoor, Pocket Opera en Contrasto Armonico.

Mitchell is behalve zanger ook componist en arrangeur. Zijn ‘Madrigals of Mirth and Melancholy’ werden in 2013 door het koor ‘Trajecti Voces’ gezongen. Een nieuwe opdracht voor het Utrechts vrouwenkoor ‘Medusa’ ging februari 2014 in première.
Zijn solo cd’s zijn ‘Aci, Galatea e Polifemo’ van G.F. Handel, in de rol van Polifemo, ‘La Resurrezione, als Lucifero, met Contrasto Armonico o.l.v. Marco Vitale, en ‘Dolci Sospiri’, liederen, duetten en dansmuziek van Falconieri met het ensemble ‘La Primavera’.

Laatst bijgewerkt op: 1-09-2023