Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert (1977, Cluj-Napoca/Roemenië) studeerde klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium (NL) bij o.a. Harry van Berne (Master-examen: 2010). Masterclasses volgde hij bij o.a. Meinard Kraak, Barbara Schlick, Carolyn Watkinson en David Wilson-Johnson, veelal in de liedklas van Marien van Nieukerken.

Daniël werkt sinds 2010 part-time bij het Groot Omroepkoor in Hilversum, maar zingt ook met enige regelmaat bij het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast is hij zeer actief als solist in o.a. oratoria, passies en cantates van Bach, Händel, Mozart, Rossini, Fauré, Duruflé en Dvorak. Op operagebied vertolkte hij o.a. de rol van Pangloss en Martin in ‘Candide’ van Bernstein (in een RAP-productie van de Nationale Reisopera), de rol van Gil in ‘Il Segreto di Susanna’, van Wolf-Ferrari en de rol van Adonis in ‘Venus and Adonis’, van John Blow.
Maar ook als zanger van Argentijnse tango’s maakte Daniël inmiddels zijn debuut, met het ensemble Siestango.

Met de Russische pianiste Sofia Vasheruk vormt hij een duo, waarmee hij regelmatig liedrecitals verzorgt voor de Vereniging Vrienden van het Lied, sinds zij samen de prijs van deze vereniging wonnen op het 1e Internationale Studenten Lied-Duo Concours (Enschede, 2009). Op hun repertoire staan liederen van o.a. Schubert, Brahms, Poulenc, Duparc, Quilter, Grieg, Moessorgsky en Rachmaninov. Als duo traden zij o.m. op tijdens het WDR-Musikfest te Münster (D) en tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival. Ook met Marien van Nieu-kerken en Rixt van der Kooij geeft Daniël liedrecitals.

Daniël Hermán Mostert heeft 7 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 9-03-2023