Marleene Goldstein

Marleene Goldstein studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Peter Kooy en Lucia Meeuwsen. Tijdens haar zangstudie werkte zij als soliste mee aan muziektheaterproducties en oratoriumconcerten, na verloop van tijd bleek haar voorliefde voor ensemblezang. Direct na het behalen van haar diploma in 1997 kreeg zij een baan in het Groot Omroepkoor. In 2001 veranderde zij van betrekking en werd zij aangenomen als lid Nederlands kamerkoor. Tegelijkertijd werd zij alt bij Quink Vocaal Ensemble. In 2007 heeft zij dit ensemble verlaten.
Naast het NKK zong en zingt zij bij andere professionele ensembles zoals The Amsterdam Baroque Choir, de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam en het Vocaallab (van Romain Bisschoff). Met het NKK werkte zij zowel solistisch als in ensembleverband met bijna alle bekende Nederlandse en buitenlandse dirigenten.
Marleene werkte mee aan o.a. een korte film onder regie van Ramon Gieling gebaseerd op ‘Bibabo’ van Simeon ten Holt, ‘’The Bauermelody’ van popgroep Bauer i.s.m het Metropole orkest, ‘Sinfonia’ van Berio met het NNO en 8 zangers en ‘De Materie’ van Louis Andriessen met het Asko|Schönberg.
Naast bovengenoemde activiteiten treedt Marleene op als soliste in oratoria. Hierin heeft zij een voorliefde voor J.S. Bach.

Laatst bijgewerkt op: 26-03-2024