Leonie van Rheden

De Nederlandse mezzosopraan Leonie van Rheden studeerde klassiek zang bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium, waar zij in 2014 haar Master of Music met onderscheiding behaalde. Masterclasses volgde ze bij o.a. Rudolf Jansen, Roland Hermann, Ed Spanjaard, Roberta Alexander, Jard van Nes en Barbara Hannigan.
Leonie was ensemblelid van het Aalto Theater in Essen, waar zij de rollen Smeraldine in L’amour des trois Oranges, Zweite Elfe en Küchenjunge in Rusalka, Flora Bervoix in La Traviata, Dritte Magd in Elektra en Un Pastore in Tosca vertolkte. Ook was zij te gast op het Richard Strauss Festival in Garmisch-Partenkirchen, waar zij de rol van Dritte Magd in Elektra zong. Leonie maakte haar debuut bij de Nederlandse Reisopera als Dryade in Ariadne auf Naxos. Andere rollen die zij vertolkte zijn Dido in Dido & Aeneas, Bianca in The Rape of Lucretia, Miss Jessel in The Turn of the Screw en Zweite Dame in Die Zauberflöte. Vorig jaar zong zij 1. Alt en Mulier Samaritana in Mahler’s Symphonie der Tausend.
Leonie is ook actief op het gebied van oratoria. Als soliste was zij te horen in o.a. Verdi’s Messa da Requiem, Händel’s Messiah, Bach’s Matthäuspassion. Ze werkte samen met verschillende dirigenten zoals Antonino Fogliani, Marcus Merkel, Tomáš Netopil, Yannis Pouspourikas, Giuseppe Finzi, Georg Fritzsch, Gerrit Prieβnitz, Giuliano Carella, Jules van Hessen en Antonello Manacorda.

Leonie van Rheden heeft 2 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 14-05-2024