Astrid Krause

De uit Duitsland afkomstige alt en dirigente Astrid Krause ontdekte reeds in jonge jaren haar passie voor klassieke koormuziek en begon dan ook vroeg haar kennis op dit gebied te verdiepen.

Ze volgde een aantal workshops en cursussen voor dirigenten, o.a. ‘Praxis der chorischen Stimmbildung’ o.l.v. Professor Kurt Hofbauer aan de ‘Bundesakademie für kulturelle Bildung’ in Wolfenbüttel, Duitsland, een ‘Kurt Thomas Kurs’ in Hamburg en was ze lid van diverse (kamer-) koren.

In 2004 begon Astrid met haar studie solozang aan het ArtEZ conservatorium te Enschede bij Harry van Berne en Annette Kleine en voltooide in februari 2009 met succes haar bachelor studie. Tevens werd zij toegelaten tot de master opleiding van het zelfde conservatorium waar ze haar studie voortzette bij Harry van Berne en cor repetitor Marien van Nieukerken. Hiernaast volgde zij ook lessen bij de Nederlandse mezzosopraan Jard van Nes. In het afgelopen seizoen (2011-2012) volgde Astrid de International Liedmasterclasses aan het koninklijk conservatorium Brussel o.l.v. Udo Reinemann in samenwerking met diverse befaamde gastdocenten.
Tijdens haar zangstudie volgde ze lessen koordirectie bij Kees Stolwijk (hoofdvakdocent koordirectie ArtEZ conservatorium Enschede). Astrid werkte mee aan vele lied-, opera- en oratorium concerten met uiteenlopend repertoire en o.l.v. vele verschillende dirigenten, zoals Jan Willem de Vriend, Klaas Stok, Kees Stolwijk, Collin Davis, Etienne Siebens, Patrick van der Linden, Paul Heijboer, Jacco Camphens e.a.

Laatst bijgewerkt op: 14-05-2024