Henk van Zonneveld

Henk van Zonneveld behaalde voor zowel orgel als clavecimbel het Diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij resp. Jan Welmers en Leni van der Lee. Daarna specialiseerde hij zich in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek en volgde masterclasses bij James David Christie, Jos van Immerseel, Ton Koopman, Gustav Leonhardt, en Harald Vogel.

Hij maakte opnamen voor radio en televisie, trad op in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland en geeft concerten als solist en als continuospeler met koren, orkesten en kamermuziekensembles. In 1985 verscheen een plaatopname met Engels en Nederlands repertoire uit de 17e eeuw op clavi-organum. Hij was van 1994 tot 2000 één van de initiators en programmamakers van de Hilversumse Raadhuisconcerten, daarnaast was hij geruime tijd bestuurslid van het Nederlands Clavecimbelgenootschap en schreef hij diverse artikelen voor het magazine Het Clavecimbel.
Hij geeft lezingen over o.a. de grote oratoria van Bach, dirigeert verschillende koren en is sinds 2000 actief als orkestleider van zijn barokorkest Cappella Maria Barbara, waarmee hij o.a. van J.S.Bach alle solocantates, clavecimbelconcerten en passionen uitvoerde.
In eigen beheer produceerde hij inmiddels 5 Cd’s.