Dudok kamerkoor

Dudok kamerkoor

Het ensemble werd in 1999 door dirigent Johan Rooze en een aantal enthousiaste zangers en instrumentalisten opgericht. Johan Rooze was tot 2008 ook de vaste dirigent en artistiek leider van het gezelschap.
Het ensemble bestaat uit een kerngroep van 40 zangers en - afhankelijk van het te programmeren werk - een even grote groep instrumentalisten, zowel beroeps als semi-professioneel.
Een belangrijke, jaarlijks terugkerende activiteit is de uitvoering van Bach’s Matthäus Passion in de Lijdenstijd. Daarbij werd en wordt samengewerkt met het Omroep Jongenskoor, het Haags Matrozenkoor en het Rotterdams Jongenskoor.
In de afgelopen jaren werden uitvoeringen gegeven van het Weihnachts Oratorium van Bach, het Requiem en de c-moll Messe van Mozart, de Nelson Messe van Haydn, Ein Deutsches Requiem van Brahms, de Vespers van Rachmaninov, het Requiem van Fauré en daarnaast verschillende kleinere werken van eerdergenoemde componisten.
Naast vaste dirigent Johan Rooze werd ook gewerkt onder leiding van andere dirigenten: Hein Meens dirigeerde in 2003 een uitvoering van de Matthäus Passion van Bach en Arie Hoek dirigeerde het Kerstconcert in 2003. Bas Ramselaar werkte met het ensemble aan stemvorming.
In 2008 en 2009 leidde Erik van Nevel de uitvoeringen van de Matthäus Passion, nadat hij in 2008 Johan Rooze al had vervangen in verband met diens vertrek naar zijn nieuwe vaderland Zuid Korea.
In 2010 leidde Jeroen Spitteler de uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium.
In 2011 leidde Gijs Leenaars de uitvoeringen van de Matthäus Passion.
De Matthäus Passion werd in 2012 en 2013 geleid door Chris Pouw.
Het DUDOK ensemble is een initiatief van de stichting DUDOK concerten.