Hanna Rijken

Dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, promoveerde in december 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam op een dissertatie ”My Soul Doth Magnify’. The Appropriation of the Anglican Choral Evensong in the Netherlands.’ Ze werkt als Postdoc Researcher aan een vervolgonderzoek over de Choral Evensong. Het onderzoek is een samenwerking tussen Oxford University en de PThU Amsterdam. Sinds 2016 is ze verbonden aan het Rotterdams Conservatorium als docent Kerkmuziek – Liturgiek. Hanna is oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble powered by PThU. Ze initieerde de interkerkelijke pioniersplek Choral Evensong & Pub op donderdagavond in Utrechtse binnenstadskerken.

Ze studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (Bachelor theologie), de Universiteit van Tilburg (Research Master Liturgical & Ritual Studies) en de PThU Amsterdam (Master gemeentepredikant). Daarnaast studeerde ze koordirectie (Bachelor en Master), kerkmuziek (Bachelor) en dwarsfluit (Bachelor en Master) met specialisatie traverso aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is eerstegraads bevoegd cantor. Koordirectie studeerde ze bij Jos Vermunt, Jos van Veldhoven en Louis Buskens (Brabants Conservatorium), haar docenten fluit waren Marieke Schneemann en Marten Root.

Ze geeft cursussen kerkmuziek voor (aanstaande) predikanten op het Theologisch Seminarium Hydepark van de PThU. Ze was redactielid van het nieuwe ‘Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk’ (2013). Ook was ze redactielid van ‘Laetare’, tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek. Hanna geeft als fluitiste regelmatig concerten. Ze is Musical Advisor van de Dutch Church in Londen. Ze geeft lezingen en workshops op het gebied van kerkmuziek en liturgie.

Laatst bijgewerkt op: 14-05-2020