9 januari 2021: Ach Gott, wie manches Herzeleid, BWV 58

9 januari 2021: Ach Gott, wie manches Herzeleid, BWV 58

Deze cantatevesper is geannuleerd!

Ach Gott, wie manches Herzeleid, BWV 58 is de tweede cantate die Bach componeerde over dit lied, en wel voor uitvoering in Leipzig in de dienst van zondag 5 januari 1727, de zondag tussen Nieuwjaar (eigenlijk Festum circumcisionis) en Driekoningen/Epifanie.
Deze cantate bevat onder andere twee fraaie dialogen tussen sopraan en bas, tussen de ziel en de Vox Christi over de lezingen voor deze zondag: 1 Petrus 4:12-19 ('Lijden omdat je christen bent') en Matteus 2:13-23 ('Josef en Maria vluchten naar Egypte')


Locatie en aanvang.

Reserveren

Deze cantatevesper is geannuleerd!

Waardeer onze cantate-uitvoeringen met uw donatie

Solisten

Onderstaande bezetting is mogelijk onvolledig, en onder voorbehoud.

Marjon Strijk

Sopraan Marjon Strijk Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig. Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr. Marjon Strijk zingt, naast haar solo-optredens, in verscheidene professionele ensembles en werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.

Joep van Geffen

De bas/bariton Joep van Geffen (1977) studeerde zang aan het ArtEZ Conservatorium van Arnhem bij Harry van Berne. Hij volgde masterclasses bij Michael Chance, Beryl Forster, David Wilson-Johnson en Carolyn Watkinson. Daarna studeerde hij aan de Messiaen Academie, waar hij lessen volgde bij Harry van Berne, Harry van der Kamp en Elena Vink. Zijn repertoire beslaat de gehele periode van vroegbarok tot hedendaagse muziek.

Dirigent

Anthony Scheffer

Anthony Scheffer (1991) begon zijn muzikale carrière als organist en cantor in zijn geboortestad Amersfoort. Naast de viool ontdekt hij al snel zijn passie voor het dirigeren. Tijdens zijn studies Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht steekt hij zijn licht op bij diverse dirigenten en leidt hij verschillende vocale en instrumentale ensembles.Koor

Er is geen koor

Inleiding

De inleiding wordt verzorgd door Charlotte van der Leest